Nieuwe meubelen of toch voor antiek kiezen?

Bent u op zoek naar een beetje verandering in uw leven in de vorm van een nieuwe inrichting? Dan struint u het internet af, gaat u langs allerlei winkels en loopt u uren over de woonboulevard. Maar heeft u ook al wel eens overwogen om in plaats van nieuwe meubelen aan te schaffen, om eens een kijkje te nemen in de categorie antieke meubelen? Bijvoorbeeld een antieke kledingkast? Een antieke kledingkast betekent niet dat de kast niet automatisch een saaie, stoffige kast die je bij je grootouders aantreft. Nee, ook antieke meubelen kunnen erg eigentijds zijn en zullen vaak niet misstaan in een modern interieur.

Maar gaan antieke meubelen wel lang mee?

Een veel gehoord argument over antieke meubelen is dat deze ouderwets en versleten zijn en uit elkaar vallen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn namelijk heel veel meubelen die de tand des tijds ontzettend goed hebben doorstaan en zelfs in een modern interieur goed tot hun recht komen. Veel sombere meubelen uit die tijd hebben strakke vormen en een eenkleurig uiterlijk. Het komt zelfs heel vaak voor dat de antieke meubelen na worden gemaakt en door een speciaal proces ‘oud’ worden gemaakt.

Betaal ik niet de hoofdprijs voor antieke meubelen?

Naast de bovenstaande argumenten is een ander argument dat antiek vaak synoniem staat voor duur. Maar dat hoef natuurlijk niet. Vroeger werden er ook meubelen gemaakt in grote aantallen en oplagen. Dit zorgt er voor dat veel voorkomende meubelen in prijs helemaal niet schrikbarend duur zijn.  Op deze manier heeft u dus binnen de kortste keren een antiek meubelstuk thuis staan zonder dat u daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. En het mooiste aan antiek: u heeft een kast, tafel of ander meubelstuk die u buren gegarandeerd niet hebben staan!