Meubelen kopen of huren – Wat zijn de voordelen van huren?

De meeste mensen denken in hun leven hard na over de beslissing om een huis te kopen of te huren. Er wordt echter niet vaak nagedacht over het huren van meubelen. Het huren van meubelen is in sommige gevallen nog helemaal niet zo’n slecht idee. Voor de meeste mensen is het kopen van meubelen de slimste keuze, maar wij geven hieronder een aantal situaties waarin je beter kunt kiezen voor het huren van meubelen.

Wanneer is het slim om meubelen te huren

De eerste reden is een voordehand liggende. Je bent tijdelijk op een bepaalde plek en je huurt er een woning. Echter weet je niet hoelang je zult blijven. Dit kan een situatie zijn wanneer je een nieuwe baan hebt gekregen in een grote stad en niet zeker weet of je er blijft. Ook wanneer je van tevoren weet dat je slechts tijdelijk blijft dan is het slimmer om meubelen te kopen. Bij het kopen van dure meubelen en deze binnen een korte tijd weer moeten verkopen kan je zelfs honderden euro’s meer kosten dan wanneer je kiest om te huren.

Een andere reden is wanneer je graag luxere meubelen wilt hebben. Het kopen antieke plafondlampen is een optie, maar wanneer de prijs voor jou te hoog is en jij deze toch graag wilt dan kan huren een betere optie zijn. Ook een grote, luxe loungebank wordt al een stuk aantrekkelijker wanneer je hier minder voor betaalt bij het huren.

Nog een argument om te kiezen voor het huren van meubelen is dat je binnen een korte tijd jouw woning weer een nieuw interieur kunt geven. Ben jij iemand die na een jaar een bepaalde inrichting weer zat is? Geef je woning dan binnen een relatief korte periode weer een nieuwe look door het verwisselen van de meubelen. Het huren van de meubelen kun je o.a. doen bij In-Lease.com.

Is het huren van meubelen weggegooid geld?

Veel mensen hebben het gevoel dat ze hun geld weggooien wanneer ze meubelen huren. Wie een lange tijd de meubelen nodig heeft zal in de meeste gevallen duurder uit zijn bij het huren en er aan het einde van de looptijd niks voor terugkrijgen. Echter zijn mensen die meubelen snel weer moeten verkopen vaak duurder uit. Bij het kopen van nieuwe meubelen daalt de prijs snel. Zeker bij zeer oude meubelen is het vaak lastig om er aan het einde überhaupt nog geld voor terug te krijgen. Daarnaast hebben deze mensen niet de flexibiliteit om binnen een korte tijd weer nieuwe meubelen te proberen of een duurder segment uit te kiezen.